[O2] Wgniecony próg - jak i za ile naprawić
Zwiń
X
-
[O2] Wgniecony próg - jak i za ile naprawić
W czasie ostatniej zimy troche popadało. Parkując pod uczelnią oparłem się o zaspę. Wtedy na pierwszy rzut oka wszystko było ok, ale ostatnio myjąc auto zauważyłem że (raczej wtedy) wgniotłem próg. Nic oprócz wgniecenia (odpryski lakieru, rysy) nie ma.
Czytałem że są firmy które wyciągają tego typu rzeczy "bezinwazyjnie".
Na allegro za śmieszne pieniądze można kupić "urządzenie" DING KING chociaż w tym przypadku trudno mi sobie wyobrazić jak tego użyć.
Ktoś z Was miał podobny przypadek.
Ubezpieczyciel (po takim czasie w grę wchodzi tylko AC) nie będzie miał uwag że zgłaszam szkodę z zimy?
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ja bym samemu kombinował aby to wyciągnąć, może techniką podobną do DING KING tylko zamiast tego urządzenia zastosować wyciągacz. Jeżeli miał bym wiercić lub spawać to chyba wolał bym jeździć z tym tak tak jak jest. Swego czasu widzielem, jak takie wgnionki wyciągali urządzeniem podobnym do chwytaka szyb.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Mam ten sam kłopot.
Kontaktowałem sie z kilkoma firmami które robią wyciąganie blachy metodą bezinwazyjną i ... wszystkie zgodnie odpowiadają że progów tą metodą nie robią - za twarda blacha + mocny profil. Wg nich jedyna metoda to metoda inwazyjna.
Może jednak tobie uda się znaleźć kogoś kto jednak zrobi to bezinwazyjnie :|
Komentarz
-
Komentarz